05.06.2024

Zašto investirati u nekretninu u Opatiji?

Zašto investirati u nekretninu u Opatiji?

Opatija, poznata kao "biser Jadrana", već desetljećima privlači brojne turiste iz cijelog svijeta svojom bogatom poviješću, arhitekturom i prelijepim prirodnim krajolicima. No, osim što je izuzetno popularna turistička destinacija, Opatija se posljednjih godina profilira i kao izvrsno mjesto za ulaganje u nekretnine. Pitate se zašto? Ovaj tekst pruža detaljan uvid u razloge koji stoje iza ove preporuke.


Imperativ položaja
Smještena na sjeveroistočnom dijelu Jadranske obale, Opatija je geografski povoljna destinacija, lako dostupna cestom iz svih dijelova Europe. Blizina Rijeke, trećeg najvećeg grada u Hrvatskoj i zračne luke Rijeka dodatno olakšava dolazak i odlazak. Naši agenti iz opatijske poslovnice ističu da je lokacija ključan faktor za one koji žele ulagati u nekretnine s potencijalom za rast vrijednosti i prihod od iznajmljivanja.

Rast tržišta nekretnina
Prema podacima iz 2023. godine, tržište nekretnina u Opatiji značajno je poraslo. Cijene nekretnina kontinuirano rastu, ali još uvijek postoji dovoljno prostora za dodatni rast. Stanovi, luksuzne vile i apartmani koji se nalaze u prvom redu do mora ili s panoramskim pogledom na Kvarnerski zaljev najtraženiji su. Ovaj trend omogućava da isplativo ulažete sada i ostvarite značajan povrat na dugoročnoj osnovi.

Investicije u infrastrukturu
Opatija je proteklih godina svjedočila značajnim investicijama u infrastrukturu. Grad redovito ulaže u obnovu povijesnih zgrada, šetnica, parkova i plaža. Novoizgrađeni hoteli i luksuzni smještajni objekti privlače turiste veće platežne moći, što dodatno diže vrijednost okolnih nekretnina. Ova moderna infrastruktura dodatni je razlog za optimizam među potencijalnim investitorima.

Kvaliteta života
Životni standard u Opatiji je izuzetno visok. Grad nudi mnoštvo kulturnih, sportskih i gastronomskih sadržaja. Od vrhunskih restorana s lokalnim delicijama do luksuznih wellness centara, Opatija pruža sve potrebno za visokokvalitetan život. Osim toga, blaga mediteranska klima čini Opatiju savršenom destinacijom za sve one koji žele uživati u toplim ljetima i blagim zimama.

Poticaji za strane investitore
Hrvatska vlada aktivno potiče strane investicije, uključujući one u sektor nekretnina. Postoji niz zakonskih olakšica koje se odnose na smanjenje poreznih obveza i drugih troškova povezanih s ulaganjem u nekretnine. Uz podršku naše agencija za nekretnine i stručnog pravnog tima specijaliziranog za vođenje stranih investicija kroz administrativne procese, kupovina nekretnine postaje jednostavnija i manje stresna.

Turistički potencijal
Opatija je već dug niz godina turistički magnet, a turizam je glavna gospodarska grana koja pogoni lokalnu ekonomiju. Ogroman priljev turista tijekom cijele godine osigurava konstantan prihod od iznajmljivanja turističkih smještaja. Time ćete kao vlasnik nekretnine moći generirati pasivan prihod, bilo da se radi o kratkoročnom najmu ljeti ili dugoročnom najmu tijekom cijele godine.



Zbog kombinacije izvrsne lokacije, stabilnog tržišta, visoke kvalitete života i kontinuirane investicije u infrastrukturu, ulaganje u nekretnine u Opatiji je mudra odluka. Agencija Dux nekretnine snažno preporučuje ovu prekrasnu mediteransku destinaciju svim potencijalnim investitorima koji traže sigurnost, stabilnost i visoki povrat na ulaganje.

Ako ste zainteresirani za dodatne informacije ili želite razgledati dostupne nekretnine, naš stručni tim dočekat će vas na adresi Trg Vladimira Gortana i  Maršala Tita 4, rado vam pružiti sve potrebne detalje i pomoći vam pronaći idealnu nekretninu za vaše potrebe. Ne propustite priliku da postanete dio ove iznimne zajednice i osjetite čari življenja ili investiranja u ovu mediteransku oazu!


Zavirite u Duxomenalnu ponudu nekretnina u Opatiji na stranici Dux nekretnine!

[listings items_per_row=3 items_per_page=10 id_listing=500421;508356;500410;506537;506244;500350;494636;490071;489098]